Stockholms södra skärgård.
Torö-Stockholm, 6 dagar, 5 nätter.
 
På denna guidade tur paddlar vi under 6 dagar från Torö till Stockholm. Vi börjar i den allra södraste delen av Stockholm skärgård och målet är att ta oss till inloppet av Danvikskanalen vid Henriksdal i centrala Stockholm.
 
Vi bor fyra av fem nätter i tält. En natt bor vi på hotell för att få lite extra lyx på turen. Vi lagar all mat på spritkök förutom natten då vi bor på hotell samt två luncher som vi äter på lokala restauranger längs vägen. På denna paddeltur får man uppleva förändringen från den lugna och obebodda delen av Stockholms skärgård runt Torö till den livliga och populära delen av skärgården runt Dalarö och Saltsjöbaden.
----------------------------------------------------------------------------------------
Turens upplägg.
 
Vi samlas på Torö på morgonen den första dagen. Vi går igenom utrustningen, packar kajakerna och har en säkerhetsgenomgång. Efter detta äter vi lunch på restaurangen Sjöboden på Torö och efter lunch ger vi oss iväg.
Första dagen är en lugn dag där vi har tid att lära känna kajakerna och övrig utrustning. Vi paddlar mellan två till tre timmar innan vi slår upp vårt första läger.
 
Dag två paddlar vi en heldag. Vi passerar genom dragets kanal och paddlar förbi Nynäshamn innan vi når dagens mål som är nordvästra sidan av Yxlö.
 
Även dag tre är en heldag då vi paddlar förbi Muskö och vidare norrut mot Långarn och kvällens tältplats.
 
Dag fyra paddlar vi in till Dalarö där vi äter lunch på en lokal restaurang och sedan har vi några timmar att upptäcka Dalarö innan vi fortsätter norrut till Små Dalarö gård där vi kommer bo den fjärde natten. Här finns bastu att slappna av i innan vi på kvällen äter en god tvårättersmiddag.
 
Den femte dagen börjar med en lugn start. Hotellfrukost och någon timmes lugn och ro innan vi runt 11 lämnar och fortsätter vår paddling norrut. Vi passerar Stora Ängsö och vidare upp mot Saltsjöbaden innan vi slår läger precis innan inloppet till Baggenstäket.
 
Sista dagen paddlar vi genom Baggenstäket, vidare upp igenom Skurusundet innan vi viker av västerut och paddlar den sista biten in mot Stockholm. Väl framme i Stockholm blir kajakerna upphämtade och transporterade tillbaka till Torö och ni kan bara luta er tillbaka och njuta av er bedrift att ha paddlat genom Stockholms södra skärgård.
 
Vad ingår
Detta är en all-inklusive tur vilket innebär att allt ni behöver ingår. Förutom guide ingår all mat och dryck (ej alkoholhaltiga drycker). Tält, sovsäck, liggunderlag och självklart kajak, paddel, kapell och flytväst. Har man egen utrustning går det självfallet bra att använda denna under turen.
 
Pris
4-6 personer 12.500 kr per person
2 personer 18.500 kr per person
3 personer 14.000 kr per person

Denna tur arrangeras bara på förfrågan från slutna grupper, för att göra en förfrågan eller för mer information kontakta oss

Klicka på bilden för att se turen på karta